dinsdag 26 juli 2011

Zomerlezen in Normandië

Fotografie: Carla

Al 5 jaar zijn in 12 kustplaatsen in Normandië, Département Seine-Maritime, in juli en augustus vrolijk gekleurde houten cabines te vinden die fungeren als strandbibliotheek. Dagelijks van 11.00-19.00 uur staan er per vestiging zo'n 1000 boeken, van strip tot detective geheel gratis de strandgasten ter beschikking. Ervoor of ernaast is een vrolijk terras voorzien van allerlei zitmeubelen aangelegd. Ook worden er verschillende activiteiten, zoals lezingen, voorlezen voor kinderen e.d. georganiseerd.

Criel-sur-Mer, Dieppe, Étretat, Fécamp, Le Havre, Le Tréport, Saint-Aubin-sur-Mer, Saint-Jouin-Bruneval, Saint-Valery-en Caux, Sainte-Adresse, Veules-les-roses, Yport

Ook in Nederland is dit fenomeen 5 jaar geleden gestart in IJmuiden, Noordwijk, Katwijk, Wassenaar, Kijkduin en Makkum. Geheel gratis en zonder lidmaatschap (wel registratie) kunnen er per dag van 11.00-17.00 uur boeken geleend worden. Aan het eind van de dag dienen ze weer ingeleverd te worden.

Ligt het in uw bedoeling deze zomer een strandbibliotheek in Nederland te bezoeken?

Dan hoop ik dat het weer in Nederland zomers gaat worden; hou voor de zekerheid het weerbericht voor Normandië in de gaten.... of typ je bestemming in op de site van weeronline.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten