vrijdag 17 december 2010

Rythm en blues

Ik heb zin om weer eens over muziek te schrijven. Hoe dat komt? Ik lees de autobiografie Life van Keith Richards - op dit moment te leen als Toptitel Aktueel bij De Bibliotheek.
Hij beschrijft hoe hij in de muziek terecht is gekomen en wie zijn grote voorbeelden zijn. Denk aan Muddy Waters, John Lee Hooker en nog meer rythm and blues-muzikanten.

Op 26 oktober jl. verscheen wereldwijd de autobiografie van Keith Richards, gitarist van The Rolling Stones. "Life" beschrijft naast het levensverhaal van Richards, ook het verhaal van de muziek van de band: van hun eerste Amerikaanse nummer 1-hit (I Can’t Get No) Satisfaction in 1965 tot legendarische albums als Exile On Main Street en Some Girls en wereldomvattende tours in de eenentwintigste eeuw.
Met zijn kenmerkende ontwapenende eerlijkheid vertelt Keith Richards het levensverhaal waar we al zo lang meer van wilden weten: open, onbevreesd en oprecht.

Voor mij was dit aanleiding om naar muziekweb te surfen en te kijken wat daar te leen is van Muddy Waters en er meteen een cd aan te vragen. Inmiddels heb ik de cd thuis en ik vind het supergoeie muziek.


Wilt u ook eens kijken wat er zoal aan blues te leen is bij muziekweb?
Klik dan op de menubalk van de homepage op muziekstijlen, kies pop, daarna roots en blues.
Er zijn zowel cd's als muziekdvd'd te leen. Zo'n 2.000 in dit genre!! Zo leuk om daar rond te kijken en iets te kiezen om te lenen.

Mij beviel de cd van Muddy Waters heel goed.
Wie heeft er nog een tip voor mij in dit genre?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten