woensdag 8 december 2010

Ik steun de bibliotheek!


Door gemeentelijke bezuinigingen op bibliotheken dreigen vele bibliotheekvestigingen in Nederland te verdwijnen. Of uw bibliotheek gevaar loopt, is afhankelijk van gemeentelijk beleid. Laat zien dat u het hiermee niet eens bent en teken deze petitie. Maar beter nog: word lid van de bibliotheek!

De petitie is opgesteld door Karlijn van der Lelij namens de Vereniging van Openbare Bibliotheken en wordt 1 februari 2011 ingediend.
De oproep heeft inmiddels al geleid tot duizenden ondertekenaars. Dat moeten er natuurlijk veel meer worden, uitgaande van vier miljoen geregistreerde leden, die via hun lidmaatschap al duidelijk maken de bibliotheek te steunen.

Bibliotheken die nog geen last hebben van bezuinigingen kunnen de actie laten voor wat ze is. De tekst op de petitiesite maakt echter duidelijk dat door het ondertekenen bezwaar wordt gemaakt tegen bezuinigingen in het algemeen.
Deze petitie is georganiseerd voor het collectief en vanuit het collectief. Dat betekent dat de brancheorganisatie dit doet om het collectieve belang van en voor bibliotheken te behartigen. De VOB zal deze petitie gebruiken om te laten zien hoeveel mensen hechten aan een goede bibliotheek: "Wat we beogen is de grote hoeveelheid mensen die de bibliotheek een warm hart toedraagt een stem te geven. Als je dat collectief doet, kun je mogelijk een echt stevig geluid laten horen."
Wilt u meedoen en de petitie ondertekenen, dan kan dat hier.

2 opmerkingen: